Vil en blikkenslager gå af mode?

26 juli 2020 Anders Lundtang Hansen

Før du måske undrer dig for meget over, hvad vores overskrift egentlig går ud på, for du kan da ikke forestille dig, at man ikke har brug for en blikkenslager på længere sigt, så lad os tage et reelt og konkret eksempel at belyse med:

For bare 20 år siden kunne man ikke forestille sig, at sådan noget som den gamle trykkekunst, der har lagt kimen til moderne litteratur og udbredelse af viden og forståelse, skulle begynde at blive et saga blot.

Men det gjorde det i kraft med, at folk kan læse deres nyheder på nettet, og folk vælger lydbøger fremfor fysiske bøger at læse i.

Når man i fremtiden vil se tilbage på, hvor det skel skete, så vil det næsten være sket i det store og hele som at knipse med fingrene.

Vi har stadig bøger, magasiner og aviser, men det er nok et spørgsmål om tid, før den slags forsvinder ud i horisonten for måske kun at blive benyttet som hobbyprodukt eller noget kitsch.

Så lad os pege det videre til en blikkenslager, der arbejder med alt fra metal til rørnedlægning, og sanitære forhold var noget af det, som gjorde, at vi kunne føre fremtiden ind i vore dagens samfund og dermed leve længere og have fokus på at udvikle os.

Da man lærte at udvinde metal og bygge af det blev det til en hel industri, som man kalder den industrielle revolution.

De to ting – med mere – har man svært ved at forestille sig, at man ikke skal bruge længere.

Men hvem ved, om der lige nu sidder nogle personer og udfaser dette til fordel for mere miljørigtige og besparende opfindelser?

Det er svært at sige, men fremtiden vil vise det, og så skal den givne blikkenslager være mobil for at kunne have et arbejde i fremtiden.

Flere Nyheder