Sådan vælger du den helt rette type maling i 2018

10 april 2018 admin
Billig maling

I og med at der i dag findes mange forskellige typer af maling, kan det være svært at finde ud af, hvilken type maling man bør vælge for at opnå det ønskede resultat.

Billig maling 2018

Billig maling 2018

Når du skal ud at vælge den helt rette type maling, er det blandt andet vigtigt, at du overvejer, hvad det er for en type overflade, du skal male, og herudover er det bestemt heller ikke underordnet, hvad det er for et rum, væggen befinder sig i.

Er der eksempelvis tale om et badeværelsesloft, eller er det en stuevæg, der skal males? Endelig er det naturligvis også vigtigt at overveje, hvad det er for et slutresultat, du går efter. Disse overvejelser er alle sammen afgørende for, hvad det er for en type maling, du bør vælge.

Overvej allerførst farven og herunder koncentrationen af pigment

Det er først og fremmest en god idé at tænke over, hvad det er for en farve, du går efter og herunder hvor fyldig og dyb en farve, du ønsker. Dette afhænger blandt andet af koncentrationen samt kvaliteten af pigment i malingen. Du finder bl.a. Danmarks billigste maling på Nordicmaling.dk

Det gælder i forbindelse med dette, at jo bedre dækkeevne du går efter, jo højere pigmentindhold i malingen bør du også foretrække.

Vælger du en type maling med højt indhold af pigment, kan du forvente en farve med forskellige undertoner, der er med til at give farven karakter, og herudover betyder det også, at farven vil ændre sig, alt efter hvad det er for en type belysning, der er i rummet.

Hvor holdbar skal malingen være?

Herudover bør du overveje, hvor holdbar du ønsker, at malingen skal være, og dette aspekt afhænger naturligvis af, hvad det er for et rum, der skal males.

Er der eksempelvis tale om en entré eller et køkken, bør du uden tvivl vælge en type maling, der er meget slidstærk, så den kan tåle at blive tørret af med en våd klud, uden at det går ud over farven.

Herudover skal du også overveje malingens dækkeevne, og her gælder det, at malingen har en bedre dækkeevne, såfremt du vælger et produkt af høj kvalitet. Du har desuden mulighed for både at spare tid og penge, hvis du skal male en større overflade og dermed vælger en type maling med høj dækkeevne.

Vælg en type maling, der er miljøvenlig

Det kan desuden være en god idé at overveje, om malingen er miljøvenlig, og såfremt du vælger en type maling med lavt VOC-indhold, som desuden er vandbaseret, er denne type maling et rigtig godt valg i forhold til dette.

Denne type maling indeholder nemlig langt færre opløsningsmidler sammenlignet med oliebaseret vægmaling, og det er således et miljørigtigt valg.

Der er således mange aspekter, du skal overveje, når det kommer til at vælge den helt rette type maling. Det er dog vigtigt, at du overvejer, hvad det er for en type rum, der skal males.

Du bør blandt andet stille dig selv spørgsmålet, hvad det er for en funktion, det pågældende rum har, da dette har betydning for, hvilken type maling du skal vælge.

Flere Nyheder