Sådan laver du en lækker kold kartoffelsalat

18 april 2021 Silje Hansen

Mangler du noget tilbehør til din grillmad, bøf eller ret generelt, så er kartoffelsalat et godt valg. En kartoffelsalat er både frisk, velsmagende og du har mulighed for at sætte dit personlige præg. Der er nemlig mange måder at lave en kartoffelsalat på, så det bliver din helt egen unikke ret. Det er en ret som de fleste elsker at spise, fordi den er lækker, cremet og fyldt med smag. 

Du kan købe mange gode færdiglavet kartoffelsalater, men der er intet der slår en hjemmelavet kartoffelsalat, som man laver helt fra bunden. Der er kæmpe stor forskel på, hvordan det smager sammenlignet med en færdiglavet kartoffelsalat. 

Hvordan laver du en lækker og velsmagende kartoffelsalat?

En kartoffelsalat kræver blandt andet gode kartofler, som du kan koge på. Her kan du med fordel koge dem i mundrette stykker i saltvand. Kartofler kan generelt trække meget salt, hvorfor det gerne må være så saltet som havvand. Det giver dermed også den gode smag i kartoflerne, når de er færdige. Herefter skal de køle af, inden du vender dem i dressingen.

Dressingen bliver lavet på mayonnaise, creme fraiche, sødmælk, løg, dijonsennep, purløg, salt og peber. Her er det din opgave at ramme den rette konsistens og smag, som både giver rette noget fedme og friskhed på samme tid. 

Du kan vælge at bruge fyld som friske tomater, ærter eller radisser som hver især giver retten noget mere kant.

Find en god opskrift på en traditionel kartoffelsalat

Er du i tvivl om, hvordan du kommer godt i mål med din kolde kartoffelsalat? Så kan du heldigvis finde en beskrivende og sikker opskrift hos dk-kogebogen.dk. Her kan du få oplyst hvor meget du skal bruge af de forskellige ingredienser. Du finder også mange andre lækre opskrifter på hjemmesiden, hvis du mangler inspiration til hverdagsmad eller selskabsmad.

Flere Nyheder