Kun 5 ud af 10 bygninger i Aalborg er skiftet til LED

11 oktober 2016 admin
Miljøstyrelsen anbefaler LED

Vidste du godt at det kun er 5 ud af 10 bygninger i Aalborg, altså tæt på de 50% der udgør husstande som benytter LED?

Vi hos Abrakadabraaalborg.dk er ekstrem skuffet over at ikke flere har set fordelen ved at skifte til LED belysning og gevinsten kan være en kontant besparelse på alt fra 30-40% i den årlige el-forbrug. Kigger man nærmere på hvor stor en regning mange af husstandene i Aalborg modtager, ligger der altså mange tusinde kr. at hente.

Hvor “svært” er det at skifte til LED belysning?

Skema besparelse LED pærer

Lad os få det sagt med det samme, det kræver ikke en helt ny ombygning af alle ledninger og strømforsyninger at skifte til LED. Du skal muligvis have en elektriker til at skifte et par fatninger her og der men det er så også kun det. Vi hos Abrakadabraaalborg.dk har taget springet til LED og en ting er at vi nu sparer mange tusinde kr. men belysningen herinde er simpelt hen også blevet bedre. Vi har tidligere haft de almindelige glødepærer med denne gullige beslyning men nu hvor vi bruger LED spots, har vi knivskarp belysning og det er altså noget, som øjnene elsker. Nu er det sådan at vi hos Abrakadabraaalborg.dk sidder i mindre lokaler og vi bruger derfor almindelige LED pærer men f.eks. kommuner og større bygninger benytter formentlig lysstofrør eller det der hedder “rør”. Disse kaldes idag lysstofrør og kan ligeledes erhverves i LED.

F.eks. har Politiken udarbejdet en guide omkring emnet: Guide: De bedste LED pærer – Politiken

Alle anbefaler at skifte til LED belysning

Energistyrelsen

Vi hos Abrakadabraaalborg.dk har screenet nettet for de anbefalinger, guides og andre beregninger på hvor mange penge du kan spare ved at hive stikket på de almindelige glødepærer også skifte til de super smarte og moderne spots. Vi kunne vælge at skrive timelange artikler og anbefalinger om emnet men, nu hiver vi de mest i øjefaldene af bovlen. Mrperfect.dk er en dansk forhandler af LED belysning og skulle efter sigende have udarbejdet adskillige guides og beregninger på de mange fordele ved at skifte til LED, bl.a. kan du i deres blog om LED belysning få det ene guldkorn efter det andet eller du kan se hele udvalget HER

Du kan ligeledes læse om NaturErhvervstyrelsen og hvordan LED lamper optimerer gartneri produktionen

Skift til LED nu og få statsstøtte!

Vidste du godt at du kan få statsstøtte ved at skifte til LED belysning? Altså kontantafregning? det er sådan at staten gerne vil konvertere så mange til Grøn energi og derfor kan du få stukket en check i hånden som tak. Energitilskuddet til nye LED pærer er på 0.25 kroner pr. kWh og levetiden fra de klassiske pærer og til LED er på:

Ved A sparepærer bør levetiden være min. 10.000 timer
Ved LED pærer bør levetiden være min. 25.000 timer.

Så en ting er at du sparer massevis på din el-regning og det alene burde være et vendepunktet men du får så yderligere fra 6-12 kr. pr. pærer du skifter og du har nu pærer der holder 250% længere og lyser bedre.

Er du den næste der hopper på bølgen af grøn energi?

Flere Nyheder