Hvem kan hjælpe dig med reparation af elektronik på bad?

17 maj 2020 Anders Lundtang Hansen

Det er da klart, at hvis man er endt ude på havet, hvor ens motor til båden er gået kaput, og der ingen vind er til reservesejlene til at komme videre, og man ikke har kræfter til at ro retur, så ligger der nok næppe en teknikker i en tilstødende båd, magisk på vej til dig for at rette elektronikken op.

Her bliver man så nok nødt til at prøve sig frem, men det handler jo trods også om, hvor vigtig den elektronik er lige på nuværende tidspunkt.

Hvis det er noget vigtig mekanik, som man skal bruge til at navigere med og generelt have motoren til at virke, så bør man have sat sig ind i de mest nødvendige sager til at genstarte den slags på forhånd, så man netop er på den sikre side, hvis man er endt i en nødsituation.

Er det derimod måske bare et ekkolod eller lignende, så kan man forsøge at klare sig uden og bruge ens sanser alene – det samme kan man jo gøre med at navigere, for vi har jo besejlet verdenshavene længe før, der fandtes elektronik.

Man skal hellere bruge tiden og kræfterne på at komme i sikkerhed eller ringe til nogle, der kan komme en til undsætning.

Har man så god tid og er i havn, så kan man jo sætte sig ned og læse instruktions-bogen igennem til den givne enhed for at finde frem til, hvad problemet kan være.

Dog er man måske ikke så heldig, at man kan finde løsningen her, og man er bange for at prøve sig frem af frygt for, at man så bare ødelægger elektronikken endnu mere.

Så når man skal bruge reparation af elektronik på båd, bør man nok nogle gange konsultere nogle, der har forstand på, hvordan man gør den slags bedst muligt.

Flere Nyheder