Guide: Sådan finder du den perfekte topmadras til dig!

22 marts 2018 admin
Mayan-Green-organisk-Topmadras-480-Testvinder

Er du på udkig efter en ny topmadras til din seng, men synes du, at det er svært at overskue udvalget?

Fortvivl ej – der er nemlig masser af hjælp at hente lige her.

Læs med og bliv guidet til, hvordan du finder den helt perfekte topmadras til dig.

Valg af topmadras – de to mest anvendte typer

Sengens øverste madraslag kaldes en topmadras, og det er altså derfor denne, som er tættest på dig og din krop. Derfor er det yderst vigtigt, at topmadrassen passer perfekt til dig og understøtter din krop bedst muligt. Inden du påbegynder jagten på at finde den rette topmadras til dig og din seng, så er det værd at vide, at der overordnet findes to typer af topmadrasser. Der findes henholdsvis topmadrasser lavet af memory-skum og topmadrasser lavet af latex. Men hvilken en passer bedst til dig og dine behov? Læs med videre og bliv meget klogere på, hvad forskellen på disse to typer topmadrasser er.

Topmadras af memory-skum

Vælger du en topmadras lavet af memory-skum, får du en madras, som tilpasser sig præcis efter din krop. Ved hjælp af den varme, som din krop naturligt afgiver i løbet af natten, er det muligt for madrassen af ”huske” din kropsform. Denne type madras er med til at aflaste kroppens mest udsatte områder, hvilket gør den til et supergodt valg! Derudover holder en topmadras af memory-skum på varmen, så har du tendens til at fryse om natten, er dette et oplagt valg til dig.

Topmadras af latex

Har du problemer med allergi, er en topmadras af latex et godt valg til dig. Latex er nemlig et naturmateriale, der er allergivenligt, og som samtidig sørger for en god ventilation og åndbarhed hele natten igennem. Latex er altså et naturligt gummimateriale, som både er robust, åndbart og elastisk, og det egner sig derfor især til dig, som lider af allergi, eller som har en tendens til at have det varmt, når du sover.

Husk: Prøv, før du køber

Nu er du forhåbentlig blevet meget klogere på topmadrasser. De to mest anvendte typer af topmadrasser laves altså af memory-skum eller latex, og der er nogle ret væsentlige forskelle på disse to typer. Måske har du allerede, ud fra ovenstående beskrivelse, en idé om, hvilken type topmadras der passer bedst til dig og dine behov.

Det har aldrig været lettere at handle over nettet, fordi der her er samlet et stort udvalg, og det kræver kun få klik, og så har du købt, hvad du ønsker. Når det gælder køb af topmadras, er det dog yderst anbefalelsesværdigt, at du afprøver topmadrassen, før du køber den. Derfor er det altså en god idé at besøge sin nærmeste sengeforhandler, så du har mulighed for at mærke topmadrassen på egen krop. Gør du ikke det, risikerer du at købe en topmadras, som ud fra beskrivelsen lyder til at være helt perfekt, men som slet ikke passer til din krop.

Flere Nyheder