Fjernelse af tatoveringer

30 juni 2022 Marie Pedersen

editorial

Tatoveringer kan være utroligt flotte, og fortælle personlige og betydningsfulde historier. Men hvad gør man, når tatoveringen ikke længere har samme betydning? Det kan lade sig gøre at fjerne en tatovering, og det kan du læse mere om her.

Hvordan fjernes tatoveringer?

Når tatoveringer skal fjernes, gøres det ved brug af laser. Laseren beskadiger ikke det øverste hudlag, men går ind og nedbryder blækket. Blækket bliver herefter til små partikler, som senere bliver udrenset igennem lymfesystemet. Det klarer kroppens immunforsvar.

Det er meget forskelligt hvor langt tid det tager at få fjernet sin tatovering. Det afhænger helt af hvor stor den er, og hvilken samt hvor meget farve, der er brugt. Nogle ender med slet ikke at have rester af den gamle tatovering tilbage, imens andre kan risikere at have et svagt omrids af det, der var engang. En af de typer maskiner, der kan bruges til bl.a. at fjerne tatoveringer, er IDS Q-10. Den kan desuden bruges til pigmentrelaterede behandlinger, som f.eks. leverpletter.

IDS Q-10

Risici ved tatoveringsfjernelse

Det er ofte et rimelig omfattende projekt at fjerne en tatovering. Det er ikke farligt som sådan, men da det er en behandling i huden, hvor man går ind og påvirker noget i kroppen, kan man opleve bivirkninger. Det kan f.eks. være ardannelse, let forbrænding eller pigmentforandringer. Det er derfor ikke nødvendigvis forbundet med succes, når man vælger at lægge sig på briksen og få fjernet en eller flere tatoveringer.

Det kan også være vanskeligt at fjerne farvede tatoveringer, f.eks. gul og blå. Grønne og metalliske farver kan også være svære at fjerne helt. Du kan komme i en situation, hvor du må vælge om du vil gå rundt med skyggen af en gammel tatovering, eller om du vil have lavet en helt ny tatovering hen over det sted, hvor den gamle plejede at være. 

Flere Nyheder