Evighedsbuketter: For dig der vil passe på miljøet

14 september 2020 Camilla Skøtt

Friske blomster dyre, det er noget bøvl at holde dem i live og så skal du i øvrigt jævnlig forbi din blomsterhandler, hvis du altid skal have friske blomster. Men hvad er alternativet?

Tro det eller ej – der findes faktisk et rigtig godt alternativ til friske blomster, og hvis du er god til at vælge de rette farver, sammensætninger og lignende, kan du meget vel skabe næsten den samme glæde, som friske blomster giver dig. Vi taler selvfølgelig om evighedsblomster.

Vi har talt med en blomsterhandler, der sælger evighedsbuketter i Odense, for at forstå, hvad det reelt drejer sig om. Hun forklarer:

“Evighedsbuketter er – som navnet antyder – en buket du kan have for evigt, fordi den ikke visner. Den er allerede vissen, når du får den. På den fede måde selvfølgelig. Evighedsbuketter består nemlig af tørrede blomster.”

Det er ikke alle blomster, der egner sig lige godt til at blive tørret, men følgende går du i hvert fald ikke galt i byen med: Kornstrå, aspargus, eucalyptus, protea og græsser generelt.

Bestil evighedsbuketter på nettet

Har du ikke selv mod på at kaste dig over tørring af blomster og binding af buketter, kan du bestille dem flere steder på nettet. Det er ikke bare en eminent gave til dig selv, hvis du er vild med de rolige og lidt slidte udtryk, evighedsbuketterne giver til din indretning – det er også en rigtig god værtindegave.

Det har tidligere været meget populært med tørrede blomster. Tilbage i 80’erne var det det helt store hit, og det lader til, at det er kommet tilbage for at blive. Denne gang har evighedsbuketterne dog et andet budskab med sig: Du skåner miljøet, når du køber dem. Først og fremmest fordi du dermed ikke har brug for nær så mange friske blomster, der ofte transporteres fra andre dele af verden for at nå frem til dig.

Flere Nyheder