Er fashion og mode det samme?

16 januar 2022 Anders Lundtang Hansen

advertorial

Det kommer nok an på, hvem du spørger, om mode og fashion er det samme, for selvom ordbogen i sig selv kan have en forklaring på, hvad de to begreber betyder, så er det ikke ensbetydende med, at det er sådan, ordene bliver brugt i det daglige.

Og det er trods alt sprogbrugerne, der er med til at determinere, hvad ordene og deres betydning er, og det er jo i en konstant forandring.

Derfor er det også for let at sige, at “fashion” er det engelske ord for “mod” og omvendt.

Man kan godt sige, at sådan noget som Buch Copenhagen sko er på mode, men er det så det samme som at sige, at det er fashion?

Dine bedsteforældres generation kan jo få disse sko på mode, men så er det nok også det samme som at sige, at det ikke er mode for dem, som der er moderne – og derfor kan man heller ikke sætte lighedstegn med, at noget er “på mode” og “moderne”.

image

Mode og fashion er ikke altid det samme

Således kan man for eksempel sige, at “mode” er mere mainstream, da det kan betyde mange ting, mens fashion kan være noget, som det er kendere og dem, som er på forgang med det moderne, som der har forstand på.

Desuden er det også mere populært at bruge udenlandske udtryk, så man kommer også lidt længere ved at tale om “fashion” end “mode”.

Det viser også, at man har blikket rettet mod udlandet, og det er ikke alle moderne mennesker, som der har det.

Skal man derfor være flabet, så kan man sige, at når fashion bliver mode, så er det ikke længere in for de rette mennesker, fordi det så er blevet mainstream, og det er bestemt ikke alle, der vil være mainstream.

Derfor skal man passe på med, hvordan man slynger de to ord ud.

Flere Nyheder