Drag fuld fordel af en boligadvokat

02 juni 2020 Lotte Hindsberg

Med mindre at du er en erfaren huskøber og forhandler og er vant til at holde hovedet koldt kan det være en god ide at hyre en boligadvokat allerede imens du går og kigger på mulige boliger. Advokaten kan starte med at undersøge om der er noget i lokalplanen der kan påvirke din lyst til at købe en bolig i området.

Det kan både være positive som negative planter, men det er de færreste der syntes det er rart at bo lige op og ned af en 6 sporet motorvej.

Når boligen er fundet

Senere når du har fundet den helt rigtige bolig kan boligadvokaten være med til at sikre at der kommer de rigtige forbehold ind i aftalen, så du ikke finder ud af at en evt. skade ikke kan repareres på sælgers regning. Samtidig er boligadvokaten ikke forelsket i boligen og sidder ikke og lægger planer om det liv der skal leves der.

Alene det gør advokaten bedre egnet til at forhandle, men derudover så har han en lang større erfaring og ved hvor og hvad han skal nævne for at det påvirker prisen. Hvis du ikke har en advokat med til forhandlingerne, så husk at sikre dig at der er et advokatforbehold i aftalen om at aftalen først er gyldig når den er godkendt af din advokat Det kunne f.eks. være https://eboligadvokat.dk/.

Tinglysning af skødet

Juridisk set er boligen først købers, når skødet er tinglyst og derfor er det vigtigt at det bliver gjort så hurtigt og nemt som muligt. Det er årsagen til at du som køber af boligen, som det mindste bør hyre en boligadvokat til at få skødet bliver tinglyst. I dag foregår tinglysningen elektronisk og der underskrives af begge med et NemID. Danmark var det første land i verden der overgik til elektronisk tinglysning. 

Flere Nyheder