Den miljøvenlige måde at vande haven på

20 januar 2021 Cecilie Mortensen

I en tid hvor global opvarmning og begrænsede ressourcer er mere og mere i fokus, så er det et plus selv at bidrage positivt, der hvor det er muligt. Et af de steder, hvor du kan tænke miljøet ind, er når du arbejder i din have. Lad os prøve at se på hvordan. 

Du kan vande haven miljøvenligt

Hvis ikke du allerede vidste det, så er der flere måder, du kan vande din have miljøvenligt på. Det betyder altså, at du kan være med til at begrænse dit vandforbrug, hvis du blot planlægger dit havearbejde en smule anderledes. 

En af de ting du kan gøre er at investere i en drypslange, når du vander haven. Det smarte ved en drypslange er, at den både sparer dig tid og ressourcer. Du vil opleve, hvordan vandet kan nå helt ned til rødderne, og at du får mest muligt ud af vandet, da det ikke så let løber af diverse blade.

Et andet miljøvenligt initiativ du kan sætte i gang er, at du får fat i en regnvandsbeholder. Denne beholder kan samle regnvand, så du kan bruge dette vand til at vande med. Du kan få beholdere i mange forskellige størrelser, chancerne burde derfor være gode ift. at du finder en, der passer til dine behov. 

Et tredje punkt du kan overveje er et jorddække, som du kan placere omkring dine planter. Det kan være alt fra kompost, blade der er faldet af dine træer eller lignende. Det smarte ved jorddækket er, at det kan reducere fordampningen, når du vander. Du kan derfor være sikker på, at dine planter får mest muligt ud af det vand, de får.

Punkterne herover er blot få af mange miljøvenlige initiativer, du kan sætte i gang. Du kan også få flere idéer, når du læser med her: https://husblog.dk/saadan-vander-du-din-have-paa-den-mest-miljoevenlige-maade/.

Flere Nyheder