De klamme skægkræ kan være svære at slippe af med

20 januar 2021 Lotte Hindsberg

En af de nyeste skadedyr, som er kommet til Danmark indenfor de seneste par år, er skægkræ. De minder meget om de små sølvfisk, man kan finde i hjemmet, men er større. En fuldvoksen kan blive 2 cm lang + hale og følehorn.

De gør som udgangspunkt ingen skade, men er klamme at støde på og når de først er kommet ind i huset kan de være svære at slippe af med igen. De er mest aktive om natten og holder af varme og fugtige rum, som stuen køkkenet og soveværelset og derfor kan der godt gå noget tid inden du opdager dem. Mange tror fejlagtigt også at det er sølvfisk. 

Opdager du at du har skægkræ anbefales det at du kontakter en skadedyrsbekæmper, frem for selv at tage kampen op. Det kan f.eks. være skægkræ i Rødovre.

Hvordan får du skægkræ i hjemmet

Skægkræ kan du få mange forskellige steder fra. Du kan få dem med hjem fra en ferie, men du kan også være uheldig at få dem via indkøb eller hvis du modtager post, som breve og pakker. 

Vær derfor altid opmærksom, når du bringer noget ind i din bolig, da det er nemmere at bekæmpe, når der kun er få frem for der er en her koloni, som har spredt sig til hele boligen.

Har du været ude og rejse i udlandet, er det altid en god ide at pakke ud med det samme og gerne udenfor. Vask alt dit tøj med det samme og på 60 grader. Det tøj der ikke kan tåle 60 grader, kan du i stedet ligge i fryseren. Din kuffert bør du spraye grundigt og sikre dig, at den ikke står et fugtigt sted, som er noget skadedyr generelt er begejstret for. Her kan få skægkræ hurtig blive til mange, uden at du opdager det.

Flere Nyheder