Alt du behøver at vide om Bomuldsgarn

23 april 2018 admin
image

Gode råd om bomuldsgarn

Bomuldsgarn

Bomuldsgarn

I denne artikel vil vi prøve at have fokus på de forskellige typer af bomuldsgarn der findes og hvad de har for nogle egenskaber. Hvad skal mange vælge når man skal strikke en hue, eller hækle et dyr?
Rigtig mange danske strikke og hækle entusiaster bruger bomuldsgarn til deres strikke eller projekter. Det er alt fra grydelapper til suttekæder, børnetøj til bamser og dukker. Udover en masse farvervarianter skal man også kigge nærmere på om det er merceriseret bomuld, egyptisk bomuld eller økologisk bomuld.
Nu hvor vi bevæger os ind i sommertiderne er Bomuldsgarn absolut det bedste valg. Bomuldsgarn besidder egenskaber som åndbarhed, og det gør det ideelt til de varme sommerdage.

  1. Hvad er Merceriseret Bomuld

Merceriseret betyder, at garnet er behandlet med Natriumhydroxid. Det gør, at garnet trækker sig sammen, bliver mere kompakt og får en mere skinnende overflade sammenlignet med almindeligt bomuldsgarn. Merceriseret Bomuld er stærkere end normal bomuld. Hvis styrken af garnet har en betydning for dit projekt er merceriseret bomuld det rette valg.

  1. Egyptisk Bomuld

Egyptisk bomuld betragtes som det bedste bomuldsgarn i verden. Det er blødt og har en styrke som egner det til rigtig mange forskellige projekter. Egyptisk bomuld har lange fibre, som giver garnet utrolig styrke. Det før garnet mere solid og modstandsdygtig. Den har evne til at absorbere farve bedre end andre fibre og giver modstandsdygtig farver som holder til flere vask.

  1. Hvad betyder 8/4 og 8/8 bomuldsgarn

Man ser altid at bomuldsgarn enten hedder 8/4 eller 8/8, men hvad betyder det. Det er en indikation for hvor tykt garnet er og hvor mange garn fibre garnet er spundet med. 8 tallet foran indikerer tykkelsen på garnet og 4 tallet betyder at garnet er spundet med 4 garn tråde, og ved 8/8 er garnet spundet med 8 garn tråde.

Det sidste man skal være opmærksom på er, at købe det rette hæklenål eller strikkepinde som passer til dine garn. Der findes både billige nåle og pinde men også pinde og nåle af høj kvalitet fra Drops eller Knitpro.

Du kan finde en masse varianter af billigtbomulds garn på nettet. Køb Danmarks billigste bomuldsgarn hos yarno.dk

God fornøjelse.

Flere Nyheder