Bliv gladere af at dyrke blomster og planter

25 maj 2020 Lotte Hindsberg

Der er få ting der kan få et smil frem der går fra øre til øre samtidig med, at man er øm i hele kroppen og møgbeskidt, som at være i haven og luge eller plante nye blomster og planter. Det giver en hel specielt følelse at ligge med numsen i vejret og fjerne ukrudt eller plante nye planter i haven.

Derfor ser man også have mennesker gå små forvirret rundt, når man runder januar. Det skyldes at de er igang med at planlægge årets havesæson og gå og tænker på potter, stiklinger, nye sorter og hvilke planter og blomster der skal købes eller sås, så de er store nok til at komme i haven, når vejret tillader det.

Køb, få eller “stjæl” nye planter

Der er et ordsprog der siger at de planter man har stjålet er dem der giver mest glæde. Med det skal selvfølgelig forstås at man ikke har været inde i en have og gravet planter op og flyttet dem ind i ens egen have. Det er at man har taget en stikling af en smuk plante uden at have spurgt og af den vej fået en ny plante i haven. Det ødelægger på ingen måde den oprindelige plante.

Frem for at snige sig ind i andre menneskers haver kan man gå til private byttemarkeder, hvor haveglade mennesker møder op med planter og så er det muligt enten at bytte eller købe sig til nye planter og blomster. Fordelen ved denne type arrangementer er, at det ofte er til en helt anden pris end hvis man køber planterne i butikkerne, samtidig med at man kan få mere viden om det man har købt eller byttet sig til. Sidst men ikke mindst, er man omgivet af mennesker med samme interesse og syntes at det at være i haven er det bedste der findes.

Flere Nyheder